اجرای سرامیک خشک

سرامیک خشک، عایق رطوبتی و صوتی: مزایایی که هرگز تصور نمی کردید

نمای ساختمان بسیار مهم است و تاثیر بسزایی در زیبایی و ارزش اقتصادی ساختمان دارد. موارد مختلف و متعددی وجود دارد که به کمک آنها می توان یک نمای اصولی را طراحی و اجرا نمود. به طور مثال مواد و مصالحی که می بایست از آنها استفاده کرد، میزان بودجه ای که در اختیار داریم و مدت زمان اجرای نما اهمیت دارند. در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی های در دسترس بشر که موجب تغییر در همه ابعاد زندگی شده اند، طراحی و اجرای نما نیز دچار تغییراتی شگرف شده است. از جمله تغییراتی که هم اکنون در حوزه طراحی و ایجاد نمای ساختمان رایج گشته است می توان به اجرای نمای خشک اشاره کرد. اجرای نمای خشک به دلیل مزیت های فراوانی که دارد در حال حاضر بسیار متداول گشته است.

نمای ساختمان
نمای ساختمان

نمای خشک را بشناسیم

بزرگترین تفاوت در اجرای نمای خشک با دیگر نماهای مورد استفاده برای ساختمان ها این است که در نمای خشک از ملات و دوغاب استفاده نمی کنند. در اجرای نمای سرامیک خشک به جای استفاده از ملات و دوغاب از سیستم های نصب مکانیکی استفاده می کنند. به طور کلی می توان چنین ذکر کرد که اجرای سرامیک خشک شامل لایه های متعددی است که عبارتند از پوسته بیرونی، فضای درونی قابل تهویه، لایه مربوط به عایق حرارتی و در نهایت دیواره ساختمان. البته لازم به ذکر است که بین دیواره ساختمان و اجزای تشکیل دهنده نمای خشک یک فاصله معین وجود دارد.

در واقع باید بدانیم که لایه هایی که در بالا برای نمای خشک ذکر کردیم به وسیله سازه هایی از جنس آلومینیوم و گاها فولاد به بدنه اصلی ساختمان متصل می شوند. به همین دلیل اجرای نمای سرامیک خشک بار اضافه ای بر ساختمان تحمیل نخواهد کرد.

مطالعه بیشتر:  بهترین سرامیک برای نمای ساختمان
نمای خشک
نمای خشک

انواع نمای خشک را بشناسیم

ما در بالا ذکر کردیم در نصب و اجرای نمای خشک از ملات و دوغاب استفاده نشده و از اتصالات مکانیکی بهره مند می شوند. نحوه نصب این اتصالات اندکی متفاوت است. با توجه به نحوه نصب و قرارگیری اتصالات مکانیکی برای اجرای نمای خشک میتوان آنها را به دو نوع مختلف تقسیم بندی کرد. دو نوع نمای سرامیک خشک عبارتند از نمای مشهود یا نمایان که آن را visible نیز می گویند. نوع دوم را نمای نامشهود یا غیر نمایان گفته که invisible نیز نام دارد.

  • منظور از نمای خشک نمایان یا مشهود این است که بخشی از اتصالات مکانیکی که برای نصب سرامیک ها استفاده می شوند قابل رویت بوده و نمایان است. البته می توان به کمک برخی روش های ساده از جمله رنگ کردن آنها را پنهان نمود. در صورتی که تصمیم به پنهان کردن بست های نمای مشهود دارید توصیه می کنیم از رنگ های پایدار استفاده کنید. رنگ های پایدار تحت تاثیر شرایط محیطی از بین نمی روند.
  • منظور از نمای خشک غیر نمایان این است که بر خلاف نمای مشهود پس از نصب سرامیک ها، اتصالات مکانیکی آن قابل رویت نیستند. دلیل این امر این است که قبل از نصب و اجرای نمای نامشهود فعالیتی روی سطح ساختمان صورت می گیرد که مانع از نمایان شدن اتصالات مکانیکی می گردد.
  1. در ادامه، به بررسی دقیق‌تر چند نمونه از مصالح رایج و کاربردی در اجرای نمای خشک می‌پردازیم:
    سرامیک خشک پرسلانی: این متریال به دلیل مقاومت بالا در برابر عوامل جوی، رطوبت، حرارت و خراش، یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای نمای خشک است. سرامیک‌های پرسلانی به روش‌های نوین تولید شده و در رنگ‌ها و بافت‌های متنوعی عرضه می‌گردند که امکان ایجاد طرح‌های مختلف زیباشناختی را فراهم می‌آورند.
  2. ورق آلومینیوم کامپوزیت: ورق‌های کامپوزیت آلومینیوم به دلیل وزن سبک، دوام بالا و قابلیت انعطاف‌پذیری عالی، انتخاب مناسبی برای نمای ساختمان‌ها هستند. این متریال مقاوم در برابر زنگ‌زدگی و تغییرات جوی بوده و قابلیت نصب آسان و سریعی دارند. علاوه بر این، تنوع رنگ و بافت در ورق‌های کامپوزیت امکان پذیر است که به طراحان اجازه می‌دهد تا خلاقیت‌های بصری گوناگونی را به نمایش بگذارند.
  3. کرتین وال: سیستم‌های کرتین وال به صورت پنجره‌های بزرگ شیشه‌ای عمل می‌کنند که امکان ایجاد نمای شیشه‌ای گسترده و شفاف را فراهم می‌آورند. این تکنولوژی نه تنها زیبایی و دید وسیعی را به ساختمان می‌بخشد بلکه با استفاده از شیشه‌های عایق و فریم‌های مقاوم، عملکرد حرارتی و صوتی ساختمان را بهبود می‌بخشد.
  4. ترمووود و سایر مواد چوبی: استفاده از چوب در نمای خشک، به ویژه در صورت استفاده از چوب‌های ترمو تیتر شده که مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و تغییرات دمایی دارند، می‌تواند جلوه‌ای گرم و طبیعی به نما ببخشد. ترمووود با فرآیند حرارتی خاصی تولید می‌شود که باعث می‌شود چوب برای استفاده در فضای بیرونی مناسب‌تر شود.
مطالعه بیشتر:  8 روش پاک کردن لکه چای و قهوه از روی مبل
سرامیک پرسلان نما
سرامیک پرسلان نما

مزیت های اجرای نمای مدرن خشک

همانطور که میدانید نمای خشک یک نمای مدرن و نوین است که به علت مزیت های بسیاری که دارد مورد توجه کاربران قرار گرفته است. در این بخش از محتوا برخی از مهمترین و کاربردی ترین مزیت های این نما را به اختصار ذکر خواهیم کرد.

  • سرعت در اجرا: یکی از مزیت های مهم در نصب سرامیک خشک نما، سرعت بالا در اجرای آن است. در نصب سرامیک های پرسلان برای نمای ساختمان از یک سری قالب ها و الگوهای مشخص استفاده می کنند. استفاده از قالب های مذکور مانع از نصب و استفاده از داربست خواهد شد. در نتیجه سرعت نصب و اجرای نما را می توان افزایش داد.
  • کیفیت مثال زدنی: یکی از مزیت های بزرگ دیگر این نما این است که می توان برای اجرای آن از مصالح مختلف اعم از سنگ، کامپوزیت، سرامیک و غیره بهره برد. همچنین می توان مصالح ذکر شده را در اندازه های متفاوت استفاده کرد.
  • جلوگیری از اتلاف انرژی: همانطور که میدانید در نصب نمای خشک از لایه های عایق حرارتی استفاده می کنند. بنابراین استفاده از نمای سرامیک خشک از هدر رفت انرژی جلوگیری به عمل آورده و در نهایت منجر به کاهش هزینه های جاری می گردد. در نصب نمای مذکور ابتدا یک لایه عایق حرارت به بدنه ساختمان متصل خواهد شد. سپس به کمک یک قالب یا اسکلت نگهدارنده که عمدتا از جنس آلومینیوم است نمای اصلی نصب می شود. فاصله ای میان لایه عایق و اسکلت نگهدارنده وجود دارد که با هوا پر خواهد شد، این فضا خود به عنوان عایق عمل می کند.
مطالعه بیشتر:  پارچه مبلی ضد آب و ضد لک چه ویژگی هایی دارد؟
اجرای سرامیک خشک
اجرای سرامیک خشک
29%
مبل راحتی 8 نفره مدل نئوکلاسیک تدی
55,000,000
38,900,000
تومان
قیمت اصلی 55,000,000 تومان بود.قیمت فعلی 38,900,000 تومان است.
تومان
11%
مبل هفت نفره هلکو مدل چستر گل
33,500,000
29,900,000
تومان
قیمت اصلی 33,500,000 تومان بود.قیمت فعلی 29,900,000 تومان است.
تومان
16%
مبل راحتی 5 نفره مدل نئوکلاسیک تدی
31,000,000
26,040,000
تومان
قیمت اصلی 31,000,000 تومان بود.قیمت فعلی 26,040,000 تومان است.
تومان
29%
مبل تختخواب شو 8 نفره پیمان مبل مدل ماهور
35,000,000
24,990,000
تومان
قیمت اصلی 35,000,000 تومان بود.قیمت فعلی 24,990,000 تومان است.
تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *